top of page
THEATER

Leeuwenkind

 

Sinds januari 2020 is Luan aan het rondtrekken door Nederland met zijn eerste solo-theatervoorstelling genaamd ‘Leeuwenkind’.
 
In deze voorstelling kaart Luan zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap spelen een belangrijke rol. Hij wordt muzikaal begeleid door gitarist Yassine Belghanch.
 
In september 2020 won hij met ‘Leeuwenkind’ de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.
 
Luan stond met zijn voorstelling in meer dan vijftig theaters door het hele land, waaronder Podium Mozaïek, Zaal 3, Theater Bellevue, Theater Walhalla en Stadsschouwburg Utrecht.

DE MEDIA OVER LEEUWENKIND

NRC

Luan Buleshkaj blinkt uit in een scherpe pen. Hij toont een enorme taalprecisie: steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij.

Het Parool

Buleshkaj is een intrigerende jongen.

Hij knalt van het podium met dreigende raps en emotionele
spoken word performances.

Luan Buleshkaj brengt met Leeuwenkind spoken word naar een topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret. Taalkundig zit het perfect in elkaar.

Theaterkrant

Het tempo dat Buleshkaj hanteert is perfect, zodat je van alle taalvondsten kan genieten.
Leeuwenkind is een rauw programma, maar buitengewoon lief en toegankelijk verteld.

Trouw

Begeleid door gitarist Yassine Belghanch, maakt Buleshkaj indruk met uit het leven gegrepen
verhalen in de vorm van spoken word-achtige performances.

Amsterdam
Fringe Festival

Godenzonen

 

Een voorstelling van acteur/theatermaker Robbie Walin & woordkunstenaar Luan Buleshkaj; twee ras-Amsterdammers.

 

In ‘Godenzonen’ fungeert Ajax als metafoor om maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar te maken en het gesprek gaande te houden. De jonge makers Wallin & Buleshkaj slaan een nieuwe weg in door spoken word, storytelling, muziek, comedy en theater te gebruiken in de voorstelling.

bottom of page